Kijk op de homepagina voor de laatste uitruk!!!

   

 

Woningbrand Monnickendammerrijweg
Op zaterdag 15 Maart 2008 ging de pieper voor een woningbrand aan de Monnickendammerrijweg in Ilpendam.

Samen met de 7675 en de 7494 ging de brandweer van Ilpendam ter plaatste. Volgens de melding zouden de bewoners van de woning nog binnen in het pand zijn. De alarmcentrale melde over de mobilofoon dat beide buren van de woning gebeld hadden voor deze brand. Omdat de er niet door de bewoners zelf gebeld was en deze wel thuis zouden zijn werd direct een ambulance mee gealarmeerd.

Ter plaatse aangekomen had de bewoner zichzelf al in veiligheid gesteld door vanuit het slaapkamerraam op de 1e etage via de dakgoot naar beneden te klimmen. Daarna is hij zelf begonnen met blussen met een tuinslang die in de steeg lag. Wij hebben dit vervolgens over genomen en zijn tevens via de tuindeur een binnenaanval gaan doen. Binnen aangekomen was grotendeels al geblust. Wel werd er een kleine vuurhaard in de bank aangetroffen. Ook schroeide vele houten onderdelen van het huisje nog na. Na dit geblust te hebben werd er doorverkent naar de bovenverdieping. Hier werd op de trap een klein piepend hondje aangetroffen die daarna direct naar buiten is gebracht. Later is deze door de dierenambulance behandeld.

Direct hierna werd alles afgeblust en geventileerd. Ook werd er bij de buren rook geconstateerd dus werd daar ook de woning gecontroleerd. Hier was op een beetje rook en een hoop stank na, niets aan de hand.

De woning en het interieur liepen zeer veel schade op. De hond werd na een korte behandeling door de dierenambulance teruggebracht naar de eigenaar. De bewoner en de hond hebben geen blijvend letsel opgelopen.