Kijk op de homepagina voor de laatste uitruk!!!

   

 

Muus Tromp bokaal 2010
Zaterdag 20 maart 2009 was de dag van de Muus Tromp bokaal 2010. De wedstrijd waarbij 1 lange 1-1-2 inzet wordt gespeeld. Dit jaar was het de beurt aan de Purmerend om deze wedstrijd te organiseren.

De inzet vond plaats in de werkplaats van vrachtwagengarage Gomes. In de werkplaats zou een persoon onder de as van een vrachtwagen gekomen zijn. Een medewerkerster was bezig om de wielen te verwisselen toen de krik het begaf en de achteras van de trekker op haar benen kwam.

Ilpendam (versterkt met John Lansing en Michael van Kooten uit Monnickendam) ging ter plaatse samen met de gealarmeerde HV1. Bij het parkeerterrein van Gomes trof bevelvoerder (in opleiding) Matthijs Moison één van de collega's van het slachtoffer. Deze duidelijk geshockeerde man wist nog net te vertellen wat er aan de hand was. Met deze informatie werd een voorlopig inzetplan gemaakt in afwachting van de komst van de HV1. Veiligheidsman en gewondenverzorger, respectievelijk Peter Bouwes en Gerben Stoelinga, startte hun taken terwijl de bevelvoerder zich beraadde over een veilige redwijze. Na overleg met pompbediende en vrachtwagen deskundige Wim Dekker en de bemanning van de gearriveerde HV1 werd besloten vanaf de zijkant de hogedruk hefkussens te plaatsen en daarmee het voertuig omhoog te heffen. Terwijl de nr's 1&2 druk bezig waren met de voorbereiding van de redding hield de gewondenverzorger het slachtoffer nauwlettend in de gaten. Na enkele minuten van voorbereiding kon het voertuig geheft worden en het slachtoffer uit haar benarde positie bevrijd worden.

Meer dan een 7e plaats (van de 11) zat er dit jaar helaas niet in. Door de gecombineerde ploeg die nooit samen geoefend heeft en een bevelvoerder in opleiding is dit een plaats waar wij nog niet ontevreden over waren.

Namens de ploeg uit Ilpendam willen wij John Lansing en Michael van Kooten bedanken voor hun inzet. 

(Foto's: Jordi Kars)