Kijk op de homepagina voor de laatste uitruk!!!

   

 

Foto's kazerne Nijverheidsweg 1
 
Hieronder vind u enkele foto's de kazerne aan de Nijverheidsweg 1. Deze splinternieuwe kazerne is voorzien van de nieuwste technieken. Ga met uw pijl op de foto staan voor een korte omschrijving van de foto en de bijbehorende moderne snufjes.Het pand vanaf de voorkant gezien. De glazen roldeur gaat automatisch open wanneer de brandweer een alarmering krijgt.

Het pand vanaf de zuidwest-kant gezien. Vanuit de kantine in de kazerne kan door de dakkapel richting de jaagweg gekeken worden.

De loopdeur naar de uitrukhal. Aan de rechterkant zijn op het dak zonnencollectoren gemonteerd. Deze leveren stroom aan het pand. De energie die niet gebruikt wordt, wordt terug geleverd aan het energie bedrijf.

De uitrukhal met rechts de deur naar de kleedkamers, kantine, kantoor e.d. De vloer in de uitrukhal is extra bestand tegen water zodat deze niet glad wordt.

De kleedrekken voor de uitrukkleding. Links hangt de afzuiginstallatie voor het voortuig. De slang wordt om de uitlaat gehangen en laat automatisch los tijdens een uitruk.

De voordeur naar de kleedkamers, kantine en het kantoor. Rechts zijn de toiletten te zien met de brandmeldcentrale ernaast.

Het brandmeld paneel, zodat in één oogopslag kan worden bekeken waar een rook- of handmelder is afgegaan.

De hal op de begane grond met links de trap naar het kantoor en de kantine. Rechts de deur naar de kleedkamers en in het midden een schoonmaakkast.

De kleedkamers met douches.

Het kantoor voor vergaderingen, oefenvoorbereidingen of andere administratieve handelingen. Vanaf het bureau is er een prachtig uitzicht over de Jaagweg en het Ilperveld.

De kantine voor cursusavonden, vergaderingen en instructies. De televisie op de achtergrond wordt gebruikt voor instructies of voor het laatste nieuws bij grote incidenten.

De kantine met keukenblok. Wanneer er verzocht wordt om kazernebezetting (denk aan stroomuitval of extreme weersomstandigheden) zal hier worden verbleven.