Kijk op de homepagina voor de laatste uitruk!!!

   

 

Waterlanddag 2008
Jaarlijks wordt in de gemeente Waterland en omstreken de Waterlanddag gehouden. Dit is een wedstrijddag met in ieder dorp een andere opdracht. Deze variëren van ludieke komische opdrachten tot serieuze theorievragen. Hieronder zijn de foto's van de Waterlanddag 2008 te zien waarbij Ilpendam de 6e plaats haalde.

De Waterlanddag begon voor de post Ilpendam in Den Ilp. Hier speelden we tegen de jeugdbrandweer van Purmerend. Hier was een leuke ludieke opdracht opgezet. Er moest een 52-mm. slang verbonden worden met één van de zes storzkoppelingen op een houtenbord. Deze liepen door de sloot naar de overkant op je eigen bord, naar de overkant van de buren, of kwam weer terug voor je eigen voeten. Eenmaal het water aan de overkant moest er een slang aangekoppeld worden en vervolgens een rat laten draaien waardoor een brandweerslang werd gehezen.

In purmerend stond een ongeval met gevaarlijke stoffen op ons te wachten. Er zat een bepaalde vloeistof in een duizend liter vat die door middel van een turbolens pomp in een ander duizend liter vat moest worden gepompt. Dit moest gebeuren met water wat vanuit de achterliggende sloot moest worden gepompt. 

In de Beemster stonden twee koeien met hoogtevrees. Deze waren, op een voor ons nog steeds niet duidelijke manier, boven op een zon 6 meter hoog gebouw terecht gekomen. De koeien moesten op een veilige, op een door ons verzonnen manier naar beneden gehaald worden. Na het installeren van de hoogtewerkset en eenmaal boven gekomen van één van de manschappen bleek al snel dat een blok kaas ook voldoende was naar beneden te halen.

Na de Beemster reden wij door naar Oosthuizen. Daar stond een ludieke opdracht op ons te wachten. De pompbediende moest al zijn collega's en de aanvalskorf slalommend 10 meter verderop afzetten. Daar moest een trekkerband een rondje om een picknickbank gerold worden. Daarna moest met de aanvalskorf lagedruk worden opgebouwd en een aantal ballen uit een groot metselvat worden gespoten.

In Edam aangekomen konden we direct beginnen met een pittige lage druk opdracht. Er lag in een lokale gracht een grote bal die door middel van 2 lage druk slangen in een doel zo'n 10 meter verderop moet worden gespoten. Door 1 defecte zuigslang konden wij er maar drie gebruiken. Hierdoor kwamen wij in de problemen met de waterwinning. Na deze opdracht hebben wij in de altijd gezellige en mooie kazerne van Edam van een heerlijke lunch genoten.

In Monnickendam konden we onze kennis weer testen met een theorieopdracht. Hier kregen de manschappen, de bevelvoerder en de pompbediende een eigen vragenlijst die moest worden ingevuld.

De laatste opdracht was in Broek in Waterland. Daar werd de ploeg in 3 kleine ploegen opgesplitst. De bevelvoerder en de pompbediende moesten met de snijbrander een stuk ijzer afbranden. De manschappen moesten een stuk van een boomafzagen en een aanhanger een helling optakelen met de staaldraadtakel.

Ilpendam haalde met al deze opdrachten de 6e plek. Dit betekende de eerste plek van het korps Waterland.