Kijk op de homepagina voor de laatste uitruk!!!

   

 

Brandweer Ilpendam
Brandweer Ilpendam is één van de vier posten die, samen met Marken, Monnickendam en Broek in Waterland, Brandweer Waterland maken.

In Ilpendam zijn 24 uur per dag en 365 dagen per jaar 17 vrijwilligers oproepbaar om ingezet te worden bij brand of hulpverlening. Overdag zijn er gemiddeld ongeveer 6 personen beschikbaar. Al deze vrijwilligers worden opgeroepen door het zogenoemde P2000 systeem. Ook stellen alle vrijwilligers van de brandweer zich beschikbaar voor stichting 6 minuten waterland.

Klik hier voor meer informatie over het P2000 alarmeringssysteem.

Klik hier voor meer informatie over de brandweer in samenwerking met stichting 6 minuten waterland.

In principe ziet u de leden van de brandweer alleen actief in een noodsituatie. Maar Brandweer Ilpendam doet meer. Elke maandagavond komen zij bijeen voor de wekelijkse oefenavond. Vanaf 19:30uur worden dan allerlei mogelijke incidenten nagebootst en zal geoefend worden om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Maar ook zijn er af en toe enkele preparatieve bezigheden. Is het u al eens opgevallen dat in de maand november onder alle putdekseltjes plastic folie wordt vervangen zodat wij deze ook bij ernstige vorst nog open krijgen? Mocht u interesse hebben om eens te komen kijken bij een oefening dan bent u van harte welkom.